Mit jósolunk a 2018-as országgyűlési választás eredményeképp?

Amennyiben némileg hihetünk az interneten terjedő idézeteknek, a híres amerikai író, Kurt Vonnegut azt mondta egyszer:

“Az igazi rettenet az, amikor egy reggel arra ébred az ember, hogy az egykorvolt középiskolás osztálytársai irányítják az országot”[1].

Nagy igazság. Tényleg borzalmas még csak belegondolni is abba, hogy kiből lenne rosszabb pénzügyminiszter: abból srácból, aki miután leérettségiztünk, kurvákat futtatott valahol Salgótarján környékén, vagy épp a másikból, aki kilencedik osztályban csocsóba invesztálta az osztálypénzünk tetemes hányadát? Netán a notórius hazudozóból, aki nap, mint nap olyan történetekkel állt elő, mint a hazánkban járó Michael Jackson, aki egy ködös reggelen épp hozzájuk kéredzkedett be szarni a hetedik emeletre? Fogalmam sincs, már elengedtem ezeket a dolgokat.

És hogy mit jósolunk holnap reggelre? Tökmindegy. A lényeg az, hogy mind az országunk élén jelenleg álló emberek, mind pedig azok kihívói az élet egy pontján valakiknek a középiskolai osztálytársai voltak, hacsak nem egy pincelaboratóriumban tenyésztették ki őket mindenféle ragacsos, világító zöld löttyökkel teli tartályokban.

Én személy szerint ez utóbbi lehetőséget sem tartom elképzelhetetlennek.

[1] „True terror is to wake up one morning and discover that your high school class is running the country”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *