A viktoriánus korban mindenki rajta volt a cuccon – a XIX. század legbizarrabb karácsonyi képeslapjai

Nincs mit szépíteni a dolgon: régen az ünnepek is jobbak voltak. Egyik ismerősünk sem nézett például beteg állatnak akkor, ha halott madarakkal, szánkózó tyúkemberekkel, vagy gyanútlan tőkésekre vadászó űr-szkinhedekkel kívántunk neki kellemes karácsonyt. Kár, hogy a régi, jó dolgokból mára szinte semmi nem maradt!

De most elhoztuk nektek a ködös múltból a 20 legfurcsább, legbizarrabb karácsonyi üdvözlőlapot, hogy idén anélkül is elég különleges legyen az ünnep, hogy angyalporral szórnád be a mákos bejgli tetejét!

01. Régen még volt valódi fehér karácsony! Az ünnep, mely a viktoriánus kor Angliájában leginkább a szeretetet, az összetartozást, és a tőkések ellen irányuló űr-szkinhed támadások meghitt idejét jelentette. OI! Mára ezt a szép hagyományt is elfeledtük, és felváltotta a konzumidiotizmus, a vásárlási láz, és az értelmetlen költekezés kora.

02. Egy igazán jó képeslap többet mond ezer szónál. Éppen ezért, ha az alábbi, döglött fecskét ábrázoló darabot kapnánk egy ismerősünktől, valószínűleg átgondolnánk a kapcsolatunkat és megfontolnánk, melyik a közelben található, leggyorsabb és legbiztonságosabb menekülőút.

03. -Dehát én nem tudok tangózni! -mondta Kiss János, autodidakta sarkkör-kutató. –Grrraaargh! -mondta a medve, és készségesen megmutatta az alaplépéseket a szégyellős zugtudósnak.04. Karácsonyi üdvözlet a Hős utcából.05. Esküszöm, próbáltam ide kitalálni valami vicceset, de vannak dolgok, amiket józan állapotban nagyon nehéz megoldani.

06. …és akkor az álmából füstszagra felriadó feketerigó végre megértette, hogy bármennyire szeretne beilleszkedni, ezen a környéken sajnos a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem lesz soha szívesen látott vendég.

07. -Jé! Dehát ez a Jeti! -mondta izgatottan Gézuka- Nem, ez egy breaktáncoló hóember! -javította ki barátja kézenfekvő tévedését a kotnyeles Béla. -Ne butáskodjatok srácok, ez csak Józsi bá’ a hatodikról, közismertebb nevén a Lepedős Pedofil! -mondta a kis Lajos, akinek sajnos, mint általában, megint igaza volt.

08. Mi más fejezné ki gyönyörűbben az ünnep szellemét, mint a jól öltözött rágcsálók által éppen elfogyasztani készült, kedves, szőrös háziállat!? Macskabarát ismerőseink számára a legszebb meglepetés lehet a postaládában!

09. Muffled Böiler – Kurvára bebaszunk playing in the background

10. Ferike végül mégis megbékélt azzal, hogy a Jézuska modellvasút helyett egy adag LSD-bélyeget hozott neki a karácsonyfa alá.

11. A migránsbűnözők az ünnepi szezonban sem kímélik áldozataikat.

12. Csirkebácsi a tyúkember, és felesége, Tyúknéni a csirkeasszony a polgármesteri hivatalba igyekeznek.

13. A bécsi no-go zónában ősi voodoo-szertartás keretei közt próbálják meg elpusztítani karácsony szellemét a pumpaszájú bevándorlók.

14. Amikor hajnalban egy rémálomból felriadva nagyon megbántad, hogy a céges karácsonyi bulin a csülökre és a két üveg vörösborra még egy kis MDMA-t is rátoltál, de már késő, mert ez az alak áll az ágyad lábánál.

15. Mi az a három dolog, ami először eszedbe jut a karácsonyról? Ha a válaszod két kacsa és egy szarvasbogár, akkor ez a te szerencsés napod! Ez az üdvözlőkártya ugyanis száz százalékosan kielégíti a társadalom általad is reprezentált, nem túlzottan széles rétegének igényeit.

16. Muffled Burzum: Dunkelheit playing in the background

17. “Most nincs időm megmagyarázni, ugorj fel az egér mögé, indulnunk kell!”

18. A szokásos kora reggeli hátborzongató ordítás.

19. Retkes Attila személyesen viszi el a választópolgárokhoz a Szabad Demokraták Szövetségének karácsonyi üdvözletét.

20. A Demokratikus Koalíció hajmáskéri tagozata az ünnep ellenére is utcára vonult az emberi jogok védelme érdekében. A háttérben látható, ahogyan az orbáni diktatúra láncos kutyája már feni gumibotját a békés demonstrálókra.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek, aki eddig kitartott mellettünk! A jövőben a szokásosnál is rendszertelenebben, értelmetlenebbül, és színvonaltalanabb írásokkal fogunk jelentkezni, és bízunk benne, hogy ha eddig nem utáltatok minket, 2019-ben ennek is eljön majd az ideje.

Üdvözlettel: A Keszon.hu szerkesztői.

képek forrása: Boredpanda / Pinterest / ilyenek

Written by dajkag

Alapvetően utálok írni.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published.

A Keszon.hu lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy regisztráció, vagy személyes adataik megadása nélkül szóljanak hozzá a megjelent posztokhoz. Az oldal mindössze a hozzászóló IP címét tárolja, azonban ez az adat a hozzászólás utáni 60 nap után automatikusan törlődik. Adatvédelmi irányelveinkről bővebben az Adatvédelmi Tájékoztató menüpontban olvashat. A hozzászólás feltételeit a lentebb látható négyzet kipipálásával és a feltételek elfogadásával tudja elküldeni. A hozzászólás moderálás után jelenik meg. Az oldalon minden olyan hozzászólás megjelenik, amely nem tartalmaz:

  • spamet
  • nyílt vagy rejtett reklámot (ideértve a más weboldalt népszerűsítő hozzászólásokat is)
  • gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilvánulást
  • más személyazonosságával, képmásával való visszaélést,
  • számítógépes vírusra irányító linket
  • visszaélésre alkalmas információt
  • más személyre vonatkozó személyes adatot
  • erőszakos tartalmú megnyilvánulást (ideértve kép-vagy videofelvételt is)
  • személyeskedő, mások emberi méltóságának, becsületének megsértésére, zaklatásra alkalmas megnyilvánulást
  • szexuális tartalmú hozzászólást (ideértve kép- vagy videofelvételt is)

A Keszon.hu fenntartja magának a jogot, hogy bármely kommentet/hozzászólást, amely megítélése szerint nem felel meg a fenti moderációs elveknek, ne engedjen felületein megjelenni, valamint, hogy bármely már megjelenített hozzászólást indoklás nélkül eltávolítson.